19 March 2012

Padang Bukittinggi - catatan perjalanan 15 March 2012 - 18 March 2012, Bendi atau kereta kudaBendi atau kereta kuda,. Boleh memuatkan 3 orang, satu jenis pengangkutan yang mesra alam,, Bendi, adalah sebutan untuk kereta kuda dengan dua roda, dikemudikan olehpemandunya . Angkutan tradisional ini masih dipertahankan oleh pemerintah dan masyarakat sekitar Bukittinggi. Bendi ini akan dapat mengantar kita berkeliling kota Bukittinggi, harga yang murah sekitar Rp.15.000 untuk berkeliling Kota Bukittinggi.


cuba perhatikan , kenapa mata kuda tu di pasangkan penutup kiri dan kanan?


Ialah yang hitam tu, menutup mata kuda tu... hehehe,, kata pemandu pelancung kami, tujuannya, tak nak bagi kuda tu confuse, dengan kiri dan kanan,,, so ,, nampak depan jer,,,dan boleh jalan lurus la!..


1 comment:

 1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

  Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

  Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
  Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

  KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
  Tour operator & Travel Agency

  Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

  Contact person : Amsyahril
  Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
  E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.  ReplyDelete